Konferencja „HoReCa w architekturze”
PLGBC patronem honorowym konferencji HoReCa w architekturze. Pod pojęciem HoReCa w architekturze kryje się wszystko, co wchodzi w zakres usług oraz działań aranżacyjnych, funkcjonalnych i technicznych związanych z sektorem gastronomicznym i hotelarskim. W trakcie konferencji będzie mowa o najnowszych trendach w projektowaniu tych obiektów, które są bardzo częstym przedmiotem zamówień wśród architektów.
Prezentacje dla architektów poprowadzą uznani specjaliści branży HoReCa. Wskażą, na jakie aspekty szczególnie powinno się zwracać uwagę, aby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów tych obiektów.

Punkty logistyczne, magazyny, hale produkcyjne, a także same obiekty hotelarskie, pensjonaty, restauracje, kawiarnie i miejsca przygotowania cateringu, to obiekty o charakterze publicznym. Ich realizacja z jednej strony oparta jest o wyzwania estetyczne i emocjonalne związane z pozytywnym odbiorem przestrzeni przez użytkowników. Z drugiej zaś o specyficzne potrzeby funkcjonalne i techniczne, których ta przestrzeń wymaga zarówno z punktu widzenia jej użytkowników, jak i specyficznych przepisów regulujących ich funkcjonowanie oraz wymogi komercjalizacji.
Uznani specjaliści z branży HoReCa opowiedzą, na jakie aspekty szczególnie zwrócić uwagę, aby wynik pracy projektanta spełniał oczekiwania zarówno klientów, jak i zarządców oraz inwestorów restauracji oraz hoteli.
Polskie Stowarzyszenie Budownictwa Ekologicznego PLGBC objęło patronat honorowy nad wydarzeniem.
Ramowy program konferencji https://sztuka-architektury.pl/article/18192/konferencja-horeca-w-architekturze
Wydarzenie odbędzie się 26 marca br. o godz. 9:30, w Muzeum Uniwersytetu Warszawskiego w Warszawie.
Organizator:
Grupa Sztuka Architektury